U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
STALNO se preispitujete prilikom kuvanja jaja šta bi trebalo da uredite da bi ona „ispala“ baš onakva kakva želite?
Niste jedini, mnoge domaćice, i u poznom dobu, nikada nisu načisto sa tim. Poštujući tri koraka koja vam predlažemo, dobićete jaje skuvano baš onako kako ste i hteli.
Stavite jaja u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Zašto idu prvo jaja, pa tek onda voda? Zato što ako stavite jaja kasnije, mogla bi da popucaju dok padnu na dno posude. Zatim uključite ringlu na najjaču temperaturu i pustite da voda provri.
Uklonite posudu sa vatre i poklopite je. U zavisnosti od toga koje tvrdoće želite da bude jaje, ostavite ga u vreloj vodi od dva do 15 minuta. Kada ih sklonite sa ringle i prekinete proces kuljučanja vode, ona će se skuvati ali žumance neće pozeleneti (to se dešava samo kod jaja koja su dugo izložena visokoj temperaturi, jer tada prolaze kroz hemijsku reakciju koja im „oboji“ žumanca u zeleno).
Kada prođe željeno vreme, jaja odmah izvadite iz šerpe i prebacite u činiju napunjenu vodom i kockicama leda (bar 20-ak).
Ako planirate da oljuštite jaja, malo ih razbijte pre nego što ih stavite u ledenu vodu i ostavite ih da odstoje jedan sat unutra da biste na najlakši način, u trenu, mogli da im skinete koru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)