SLATKI HLEB S KOKOSOM: Odličan je za doručak ili užinu

Новости онлине

02. 04. 2024. u 11:00

Recept za slatki hleb koji osvaja ukusom, a možete ga konzumirati samog ili s namazom po želji.

СЛАТКИ ХЛЕБ С КОКОСОМ: Одличан је за доручак или ужину

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 2,5 šoljice brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 šoljica šećera u prahu
  • 1 kašičica cimeta
  • 150 g kokosa
  • 300 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1 vanilin šećer
  • 75 g maslaca

Priprema:

1. U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo, šećer u prahu, cimet i kokos i sve sastojke dobro izmešajte.

2. U drugu posudu stavite jaja, dobro ih umutite, dodajte mleko i vanilin šećer, pa tome lagano dodajte suvu smesu za hleb. Dobro umutite nastavkom za testo, istopite maslac, pa i njega na kraju dodajte u smesu. Važno je da masu dobro sjedinite.

3. Smesu prebacite u podmazan pleh za pečenje.

4. Pecite oko sat vremena na 180 stepeni.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA BOMBA U BANJALUCI! Borac doveo najveću ikonu bosanskohercegovačkog fudbala