NAJLEPŠA POSLASTICA: Kafa desert
UŽIVAJTE u ukusu.
Sastojci:
* 500 g keksa sa puterom
* 500 ml mleka
* 200 g maslaca
* 200 g šećera
* 2 vanilin šećera
* 2 kašike kakao praha
* 100 ml jake crne kafe
* 50 g čokolade za kuvanje (po želji)
* malo rendane čokolade za posipanje (po želji)
Priprema:
Zagrejte mleko u velikoj posudi, ali ne dozvolite da proključa.
U drugoj posudi pomešajte puter (držite ga barem sat vremena na sobnoj temperaturi pre pripreme torte) sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. U mešavinu putera i šećera sipajte malo zagrejanog mleka i dobro promešajte da se sastojci sjedine.
U preostalo zagrejano mleko dodajte kakao-prah i jaku crnu kafu i mešajte dok se kakao potpuno ne rastvori. U mešavinu kakaoa i kafe umočite keks sa obe strane i poređajte ih u pleh jedan pored drugog dok ne pokrijete celo dno tepsije. Po sloju biskvita ravnomerno rasporedite deo kreme od putera i šećera. Nastavite sa redom umočenog keksa i kreme dok ne potrošite sve sastojke. Uverite se da je poslednji sloj krem.
Ako želite, možete istopiti čokoladu za kuvanje i preliti je preko poslednjeg sloja kreme kako biste dodali dodatnu čokoladnu notu.
Na kraju po vrhu torte pospite rendanu čokoladu za dekoraciju.
Stavite tortu u frižider i ostavite da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
(Trpeza)
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)