BRZO I UKUSNO: Tortilja pita sa sirom i piletinom
TORTILjA pita je odlična, jer možete sastojke da menjate prema svojoj želji i potrebi, dok možete da koristite i bezglutenske ili tortilje od heljdinog brašna.

Foto Printskrin Youtube/kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
* 3 jajeta
* 60 ml mleka
* 125 g svežeg sira
* 125 g iseckanog tvrdog sira
* 2 tortilje
* 125 g iseckane piletine
* 2 luka, iseckana na kockice
* so i biber, po ukusu

Foto Printskrin Youtube/kuhinja Valentina Mašković
Recept za tortilja pitu sa sirom i piletinom:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za tortilja pitu sa sirom i piletinom zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Obložite okrugli pleh papirom za pečenje.
Korak 2:
Tostirajte tortilje
Tostirajte tortilje u rerni dok se zagreva, 7 minuta, okrećući ih. Kada malo počnu da dobijaju boju, izvadite ih i rukama iscepkajte na kvadratiće.
Korak 3:
Umutite sastojke i pecite
U srednjoj činiji lagano umutite jaja. Dodajte mleko i sveži sir i pomešajte. Zatim dodajte seckani tvrdi sir, piletinu, mladi luk i so, i biber po ukusu. Na kraju preklopite komadiće tortilje. Prebacite smesu u kalup za tortu i ravnomerno je poravnajte. Pecite 30-40 minuta ili dok vrh ne porumeni. Ostavite da se stegne u plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se ohladi još 10 minuta. Nasecite i uživajte u tortilja piti sa sirom i piletinom!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

"SVAKI MUŠKARAC DA PROĐE VOJNU OBUKU" NATO država se sprema za ruski napad, cilj je vojska od 500.000 ljudi
POLjSKI premijer Donald Tusk najavio je da njegova vlada radi na planu za masovnu vojnu obuku svih punoletnih muškaraca, kao odgovor na promene u bezbednosnoj situaciji u Evropi.
08. 03. 2025. u 14:43

PAKAO ZA UKRAJINCE U KURSKU NAKON AMERIČKOG POTEZA: Deset hiljada vojnika pred opkoljavanjem (FOTO)
DESET hiljada ukrajinskih vojnika pod pretnjom je opkoljavanja u Kurskoj oblasti nakon obustave američkih obaveštajnih podataka, piše britanski Telegraf.
08. 03. 2025. u 11:01

"TREBALO JE JA DA ODEM PRE NjEGA": Ko je rođena sestra Saše Popovića? (FOTO)
SAŠA Popović, idejni tvorac i kreativni direktor Grand produkcije ispraćen je danas na večni počinak. Rođena sestra Saše Popovića, iako u godinama i slabog zdravlja, došla je na poslednji ispraćaj bratu, a na komemoraciji je sedela pored Suzane i njene dece.
06. 03. 2025. u 16:45
Komentari (0)