MODERNO JELO KOJE SE SPREMA VEKOVIMA: Kapreze piletina

Novosti online

25. 02. 2024. u 16:10

ZA pripremu ovog preukusnog jela sa daškom Mediterana treba vam svega 4 sastojka i 40 minuta vremena.

МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина

Foto Shutterstock

Sastojci:

* pileće grudi, veće, 1 komad
* bebi spanać, 1 šaka
* sušeni ili svež paradajz, 5-10 komada
* mocarela, 4 kriške
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica
* so i biber, po ukusu
* bosiljak, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi


Priprema:

- U oba komada pilećeg belog mesa zasecite džepove, pa ih posolite, pobiberite i pospite mešavinom italijanskih začina. Sve dobro utrljajte, pa u džepove koje ste napravili u filetima složite bebi spanać, sušeni paradajz i mocarelu. U jako zagrejanom tiganju, na malo maslinovog ulja pržite filete po 3 min sa svake strane. Prebacite filete u posudu za pečenje i pecite još 20 minuta na 180 stepeni. Umesto sušenog paradajza možete da koristite i svež.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (1)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića