TOPAO ZAGRLJAJ ITALIJANSKOG JELA SAVRŠEN JE ZA HLADNIJE DANE: Kremasta palenta sa šampinjonima i sirom

Novosti online

06. 02. 2024. u 07:00

KREMASTA palenta sa šampinjonima i sirom je sočan, topli obrok koji ćete brzo da napravite.

ТОПАО ЗАГРЉАЈ ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЛА САВРШЕН ЈЕ ЗА ХЛАДНИЈЕ ДАНЕ: Кремаста палента са шампињонима и сиром

Foto Shutterstock

Kremasta palenta je bogata sirom i uz to se pravi sa kuvanim kestenjem.

Sastojci:

* 250 g šampinjona
* 2 kašičice maslinovog ulja
* 1 čen belog luka, narezan
* 1 grančica ruzmarina, iseckani listovi
* 100 g kuvanog kestenja
* 100 ml punomasnog mleka
* 100 g palente koja se brzo kuva
* 30 g slanog putera
* 25 g parmezana, narendanog
* 100 g tvrdog sira, isečenog na male kockice

Recept za kremastu palentu sa šampinjonima i sirom:

 Korak 1: 

Zagrejte tiganj

Za kremastu palentu sa šampinjonima i sirom zagrejte veliki tiganj sa poklopcem na jakoj vatri. Dodajte šampinjone i pržite oko 3 minuta, uz malo mešanja, dok ne porumene i ne počnu da puštaju tečnost.

 Korak 2: 

Dodajte beli luk i kestenje

Smanjite temperaturu na srednju, pa dodajte ulje, beli luk, ruzmarin i kestenje. Kuvajte nekoliko minuta, mešajući, dok ne zamiriše. Dodajte kašiku vode, poklopite i sklonite sa vatre. Ostavite da se hladi 10 minuta.

 

 Korak 3: 

Skuvajte palentu

U međuvremenu sipajte mleko u šerpu sa 400 ml vode i prstohvatom soli i stavite da provri. Smanjite vatru na nisku, sipajte palentu uz mešanje, pa kuvajte 5-8 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne i odvoji od ivica tiganja. Umešajte puter, parmezan i pola sira i začinite. Pospite preostalim sirom. Začinite mešavinu pečuraka, pa je kašikom posipajte preko palente, zajedno sa sokovima koji su ostali u tiganju. Uživajte u kremastoj palenti sa šampinjonima i sirom!

(StvarUkusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!