ŠIŠARKA SALATA: Najlepše praznično predjelo koje se pravi za svega 15 minuta (RECEPT)

Tatjana Marković

20. 11. 2023. u 18:00

NEKA ove godine praznična trpeza bude lepša nego ikada.

ШИШАРКА САЛАТА: Најлепше празнично предјело које се прави за свега 15 минута (РЕЦЕПТ)

Foto: Printskrin Jutjub/ Melissa Live

Ulepšajte slavsku trpezu jednostavnomi veoma dekorativnom salatom u obliku šišarke.

 

Sastojci:

500 gr krem sira
150 gr kiselih krastavčića
200 gr obarene piletine (ili šunke)
50 gr majoneza
1 čen belog luka (po ukusu)
so po ukusu
badem za dekoraciju

Foto: Printskrin Jutjub/ Melissa Live

Priprema:

U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonez i smesu umutiti mikserom ili dobro promešati. Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice. Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir. Poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira. U krasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.

Predjelo je spremno. Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca