UŽIVAJTE U NEDELJNOM JUTRU: Tri ideje za brz i ukusan doručak tokom vikenda

Novosti online

29. 10. 2023. u 07:00

DORUČAK najvažniji obrok tokom dana, ispunjava nas snagom i energijom za ceo dan.

УЖИВАЈТЕ У НЕДЕЉНОМ ЈУТРУ: Три идеје за брз и укусан доручак током викенда

Foto: Free Images Pixabay

Ali najslađi i najprijatniji je nedeljni doručak, jer imamo dovoljno vremena za pripremu različitih đakonija, a da ne žurimo na posao. Ako su vam pomalo dosadili standardni uštipci, male pite ili naša omiljena tradicionalna pita, pokušajte da klasiku pripremite na malo drugačiji način.

Evo nekoliko ukusnih ideja za nedeljni doručak!

Foto: Free Images Pixabay

 

Palačinke sa slatkom od borovnica

Potrebni sastojci:

2 jaja, 400 ml mleka, oko 2 šolje brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera, slatko od borovnica, iseckani orasi

Način pripreme:

Mikserom umutite jaja sa mlekom. Postepeno počnite da dodajete brašno dok se smesa ne zgusne. Dodajte prstohvat soli i prstohvat šećera. Ako želite deblje palačinke, dodajte malo gazirane vode i pola kašičice sode bikarbone (ili pola pakovanja praška za pecivo).

Zagrejte tiganj (najbolje teflonski) i kutlačom sipajte deo smese, koju treba da ravnomerno rasporedite u tiganju. Kada je palačinka spremna, okrenite je na drugu stranu. Kad ste ispekli sve palačinke, stavite džem i pospite orasima. Za raskoš, ukusni nedeljni doručak možete poslužiti uz kuglu sladoleda.

 

Foto: Free Images Pixabay


Omlet sa sirom i paprikom

Potrebni sastojci:

1-2 zelene paprike, 1-2 crvene paprike, 5-6 jaja, 150 grama sira, prstohvat soli, 50 ml mleka

Način pripreme:

Papriku isecite na sitne komade i lagano dinstajte. U posebnoj posudi umutite jaja, mleko i prstohvat soli. Smesu sipajte u teflonski tiganj i pecite na umerenoj vatri dok se malo ne zgusne. Okrenite omlet i ravnomerno ga pospite iseckanim sirom i seckanom paprikom. Pecite sa obe strane dok ne porumeni. Ukrasite paradajzom za brzi nedeljni doručak.

Foto: Free Images Pixabay

Sendviči - brusketi

Potrebni sastojci:

baget ili zemička, paradajz, crvena paprika, sitna šargarepa, stabljika mladog luka, nekoliko cvetova brokolija, krem sir, 50 g narendanog kačkavalja

Način pripreme:

Povrće isecite na sitne komade i promešajte sve zajedno. Baget treba iseći, ali na kriške, a zatim ga namazati tankim slojem krem sira. Rasporedite premazane kriške u pleh i na njih rasporedite povrće.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu (ali samo odozgo) dok povrće malo ne omekša. Zatim pospite rendanim kačkavaljem i vratite ih u rernu na još 5 minuta - dok se kačkavalj ne istopi. Bruskete poslužite tople.

(bonapeti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NEVEROVATNI POPUSTI DO KRAJA MESECA! Ne propustite priliku za veliku uštedu