ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako
ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!
Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.
Malo uradite vi, malo rerna.
Sastojci:
- 400 g makarona
- 100 g maslaca
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake za kuvanje
- glavica crnog luka
- 200 g suvog vrata
- 5 kašika ulja
- biozačin
- so, biber
Priprema:
1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.
2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.
3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.
4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.
5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HARMONIKA KROMPIR: Najlepša i najukusnija večera od sastojaka koje već imate kod kuće
01. 09. 2023. u 19:55
EKSKLUZIVNO: Ovo su pisma Mileve i Ajnštajna koje je Srbija kupila na aukciji (FOTO)
MINISTARSTVO kulture je, pripremajući se za obeležavanje 150 godina od rođenja srpske naučnice Mileve Ajnštajn, na aukciji aukcijske kuće Kristi u Londonu kupilo vrednu dokumentarnu građu koju čini serija od 43 potpisana autogramska pisma Alberta Ajnštajna upućena Milevi Marić, sa 10 autogramskih pisama koje je potpisala Mileva, upućenih Ajnštajnu.
12. 12. 2024. u 13:43
OVOG DATUMA TEMPERATURA PADA NA MINUS 15: Detaljna vremenska prognoza do kraja decembra
METEOROLOG Ivan Ristić najavio je da nas nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u drugoj polovini decembra očekuje jače zahlađenje tačno 21. i 22. decembra.
12. 12. 2024. u 13:58
"UCENjIVAO NAS JE": Ilić 23 godine krio razlog svađe sa Popovićem
MIROSLAV Ilić održao je prvi od dva velika solistička koncerta u „Sava centru”, i to baš na 74. rođendan.
13. 12. 2024. u 17:54
Komentari (0)