ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako
ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!
Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.
Malo uradite vi, malo rerna.
Sastojci:
- 400 g makarona
- 100 g maslaca
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake za kuvanje
- glavica crnog luka
- 200 g suvog vrata
- 5 kašika ulja
- biozačin
- so, biber
Priprema:
1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.
2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.
3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.
4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.
5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HARMONIKA KROMPIR: Najlepša i najukusnija večera od sastojaka koje već imate kod kuće
01. 09. 2023. u 19:55
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)