ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 19:00

ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!

ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА СУВИМ ВРАТОМ - ПРЕУКУСНА ВЕЧЕРА: Праве се брзо - смажу се лако

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina's kitchen

Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.

Malo uradite vi, malo rerna.

Sastojci:

  • 400 g makarona
  • 100 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • glavica crnog luka
  • 200 g suvog vrata
  • 5 kašika ulja
  • biozačin
  • so, biber

Priprema:

1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.

2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.

4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.

5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KONKURS ZA MALE DOMAĆE PROIZVOĐAČE: Mercator-S vas poziva da postanete deo brenda „ukusi moga kraja“