OD JEDNE SMESE ŠEST VRSTA POSNIH KUGLICA: Brzo i jednostavno se prave, od namirnica koje već imate u kući
POSNE kuglice idealan su izbor za posnu slavsku trpezu, a brzo i lako se prave.
Sastojci za 24 kuglice srednje veličine
Za osnovnu smesu:
800g krompira
kašičica soli ili po ukusu
beli luk u prahu po ukusu
mleveni crni biber po ukusu
manja kesica posnog majoneza od 95 g
Kuglice:
1. vrsta kuglica - 50 g mlevenog pečenog kikirikija (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
3. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 2 dodajemo prženi suncokret i valjamo u suncokret
4. vrsta kuglica - 50 g pečenog susama (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
5. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 4 dodajemo kašiku kečapa, a u susam za valjanje malo mlevene crvene paprike
6. vrsta kuglica - oko 30 g tucane začinske crvene paprike malo u smesu, a ostatak za valjanje
Priprema:
Krompir oguliti i staviti u vodu, dodati so i staviti da se kuva. Nakon što je krompir kuvan, izvaditi ga iz vode i ispasirati. Dodati začine (so, biber i luk u prahu) i majonez. Podeliti smesu u šest posuda, na jednake delove. Zatim od svakog dela formirati loptice i uvaljati ih u kikiriki, krekere...
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)