OD JEDNE SMESE ŠEST VRSTA POSNIH KUGLICA: Brzo i jednostavno se prave, od namirnica koje već imate u kući
POSNE kuglice idealan su izbor za posnu slavsku trpezu, a brzo i lako se prave.
Sastojci za 24 kuglice srednje veličine
Za osnovnu smesu:
800g krompira
kašičica soli ili po ukusu
beli luk u prahu po ukusu
mleveni crni biber po ukusu
manja kesica posnog majoneza od 95 g
Kuglice:
1. vrsta kuglica - 50 g mlevenog pečenog kikirikija (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
3. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 2 dodajemo prženi suncokret i valjamo u suncokret
4. vrsta kuglica - 50 g pečenog susama (malo u smesu, a ostatak za valjanje)
5. vrsta kuglica - u polovinu smese broj 4 dodajemo kašiku kečapa, a u susam za valjanje malo mlevene crvene paprike
6. vrsta kuglica - oko 30 g tucane začinske crvene paprike malo u smesu, a ostatak za valjanje
Priprema:
Krompir oguliti i staviti u vodu, dodati so i staviti da se kuva. Nakon što je krompir kuvan, izvaditi ga iz vode i ispasirati. Dodati začine (so, biber i luk u prahu) i majonez. Podeliti smesu u šest posuda, na jednake delove. Zatim od svakog dela formirati loptice i uvaljati ih u kikiriki, krekere...
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)