POSNA CARSKA PITA: Brza priprema i šarenoliki izgled je izdvajaju od svih jela
Vreme posta je i dalje, pa se domaćice dovijaju koje recepte da iskoriste i tako obraduju svoje ukućane.
Jedan od njih je i recept za posnu carsku pitu, koja se olako sprema, a idealna je za doručak ili za laganu večeru.
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 šolje vode
- 2 briketa spanaća
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 manje crvene paprike
- pola šolje kukuruza
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
- malo bibera
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno i dodajte mu vodu. Briket spanaća odledite, iseckajte ako je potrebno i ubacite u činiju sa brašnom. Potom, iseckajte crni luk na sitnije kocke, a crvenu papriku možete i malo krupnije. Kukuruz, ako je iz konzerve, dobro procedite, pa ga kroz mlaz vode sa česme properite i ponovo dobro ocedite i ubacite u činiju. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i malo bibera. Smesu dobro promešajte sve dok ne postane glatka. U pleh koji ćete peći carsku pitu, izlijte smesu i poravnajte. Pecite je na 180 stepeni najmanje 30 minuta, sve dok se ne stvori korica na vrhu pite. Kada bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite malo da se ohladi i tek onda isecite na željene komade.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA PITA SA PEČURKAMA: Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
18. 12. 2024. u 07:00
POSNA KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA: Izdašna i idealna u svako doba dana (VIDEO)
09. 12. 2024. u 11:37
PITA SA SIROM I KROMPIROM: Spremite je na ovaj način i uživaćete u ukusu
07. 12. 2024. u 07:00
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
NAKON PRIJAVE ZA NASILjE: Oglasila se bivša žena Milana Kalinića
MILAN i devojka A.V. su navodno u emotivnom odnosu...
30. 12. 2024. u 16:30
Komentari (0)