TURSKE PITICE SA SIROM I ČERI PARADAJZOM: Mekano testo puno ukusnog fila

Новости онлине

20. 02. 2024. u 07:00

Turske pitice sa sirom i čeri paradajzom su idealne za užinu ili doručak.

ТУРСКЕ ПИТИЦЕ СА СИРОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Мекано тесто пуно укусног фила

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil:

  • 200 g feta sira, izmrvljenog
  • 150 g mocarela sira, narendanog
  • 20 g peršuna, iseckanog
  • 5 komada čeri paradajza
  • 1 kašičica kima

Za testo:

  • 125 ml mlake vode
  • 125 ml mlakog mleka
  • 7 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike jogurta
  • 3 kašičice putera sobne temperature
  • 1⁄2 kašičice soli
  • 400 g višenamenskog brašna
  • 1 belance (žumance ostavite za mazanje)

Priprema:

Za ove pite prvo izmrvite feta sir u velikoj činiji i nastavite da dodajete rendanu mocarelu i seckani svež peršun. Isecite čeri paradajz na pola i sitno iseckajte, pa dodajte u činiju sa semenkama crnog kima. Sve dobro izmešajte i ostaviti na stranu.

Napravite testo tako što ćete u velikoj staklenoj posudi da pomešate vodu, mleko i šećer. Zagrejte da bude mlako. U mlaku smesu sipaujte suvi kvasac i ostaviti da odstoji oko 5 minuta. Nemojte mešati kvasac sa smesom, sačekajte dok se ne aktivira.

Kada se kvasac aktivira, dodajte omekšali puter na sobnoj temperaturi, jogurt, so i belance. Dobro promešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i mesite testo oko 5 minuta, dok ne postane elastično i glatko.

Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mestu oko 45 minuta, ili dok se ne udvostruči. Kada je testo naraslo, podelite ga na kuglice veličine breskve i ostavite ih pokrivene da odmaraju još 20 minuta. Koristeći prste ili dno čaše, poravnajte kuglice testa i napravite udubljenje u sredini. Po želji nožem napravite rezove oko ivica testa.

Udubljenje napunite pripremljenim filom od sira, lagano umutite rezervisano žumance i premažite njime ivice testa. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190°S oko 15-20 minuta. Izvadite pitice iz rerne i lagano premažite strane puterom. Ostavite da odstoje poklopljene oko 5 minuta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ova devojka je šokirala sve ponašanjem na Svetskom prvenstvu, a njena zemlja je sad povukla neverovatan potez