FENOMENALNA PITA SA MESOM I PRAZILUKOM OD HELJDINIH KORA: Jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Recept za pitu vrhunskog ukusa.
Sastojci:
- heljdine kore za pitu 500 g
- mleveno meso 300 g
- ulje 4 kašike
- praziluk 300 g
- šampinjoni 300 g
- 2 sveža paradajza
- belo vino malo
- origano po ukusu
Priprema:
Svaku koru za pitu isecite na dve-tri šire trake. Na blagoj vatri ugrejte ulje, pa na njemu propržite iseckani praziluk. Kad praziluk omekša, dodajte meso i nastavite da dinstate 10-ak minuta. Dodajte seckane šampinjone, dinstajte dok ne uvri polovina vode koju su pustili šampinjoni, pa tiganj sklonite s vatre. Na radnu površinu poređajte trake od kora, pri dnu svake stavite malo fila i po kolut svežeg paradajza. Posolite, pobiberite, začinite origanom i uvijajte pitice kao da savijate trouglastu baklavu. Pripremljene pitice poređajte u pleh, premažite ih mešavinom jednakih količina vode i ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00
NAJBOLjI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
04. 11. 2024. u 13:18
SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00
PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
02. 10. 2024. u 11:00
NEMAČKI BILD: Rusi nezaustavljivo napreduju - Uskoro kreću borbe u Dnjepropetrovskoj oblasti, tamo nikada nisu bili
RUSKI vojnici nastavljaju napredovanje i sada se nalaze svega 7 kilometara od Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine, gde "do sada nije bilo kopnenih borbi". Ovo se navodi u članku nemačkog lista Bild, koji je napisao novinar Julijan Repke.
04. 01. 2025. u 15:35
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
"NEĆE ONO TEBE PRAVITI SRPKINjOM" Potresna ispovest - krvnik joj ubio muža na Cetinju, pa je pozvao telefonom: "Rekao je i spustio slušalicu"
CETINjE se nije oporavilo od stravičnog masakra od pre skoro tri leta, a na samom početku ove godine otvorene su nove strašne rane.
04. 01. 2025. u 14:52
Komentari (0)