PROJA SA ČVARCIMA: Doručak, večera, ili predjelo na proslavi - Odgovaraće u svakoj prilici
Proja sa čvarcima se odlično kombinuje sa predjelom, salatama ili glavnim jelom, možete je jesti svaki dan, ali je super izbor i za neku proslavu.
Sastojci:
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašika putera
- 240 g čvaraka
- 1 veliko jaje
- 1 ljuta paprika, bez semena i vrlo sitno naseckana
- 240 ml mlaćenice
Priprema:
Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni S. Pomešajte kukuruzno brašno, so i sodu bikarbonu u posudi. Stavite puter u tepsiju i u zagrejanu rernu, dok se ne otopi. Prokuvajte malo vode u loncu. Dodajte čvarke i kuvajte dok ne omekšaju, 5 do 8 minuta, pa ih iscedite.
U međuvremenu, umutite jaja u činiji zajedno sa ljutom paprikom i mlaćenicom, pa umešajte čvarke. Dodajte mešavinu kukuruznog brašna dok se ne navlaži i sipajte testo u zagrejanu tepsiju. Pecite u rerni 30 do 40 minuta. Prebacite na tanjir za serviranje i isecite na kriške.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OTKRIVENI SATELITSKI SNIMCI: "Znamo šta se događa u ključnom vojnom kompleksu Severne Koreje" (FOTO)
ISTRAŽIVAČI iz američkog analitičkog centra zaključili su na osnovu satelitskih snimaka da Severna Koreja proširuje ključni kompleks za proizvodnju oružja, uključujući i vrstu raketa kratkog dometa koje Rusija koristi u ratu protiv Ukrajine.
25. 11. 2024. u 18:13
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)