POSNI TROUGLIĆI SA AJVAROM: Hrskavo pecivo puno ukusnog fila

Новости онлине

20. 11. 2024. u 07:00

Mekani i ukusni, a recept gotovo i da vam neće napraviti razliku između posnog i mrsnog načina pripreme.

ПОСНИ ТРОУГЛИЋИ СА АЈВАРОМ: Хрскаво пециво пуно укусног фила

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pšeničnog brašna i 150 g kukuruznog brašna
  • kesica kvasca
  • so
  • ulje
  • prašak za pecivo
  • ajvar

Priprema:

Šolju brašna, praška za pecivo i kvasca pomešajte sa malo vode i ostavite da odstoji. Pomešajte ostatak brašna i posolite. Rukom mešajte i dodajte so, a zatim postepeno dodajte vodu i kvasac. Mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da naraste duplo, a zatim ga izvadite na radnu površinu. Pospite malo brašna i po radnoj površini i po testu i ponovo mesite testo. Razvucite ga u veliki pravougaonik, pa ga isecite na četiri trake po dužini. Isecite kvadratiće, zatim ih razvucite po uglovima, namažite kašičicom ajvara, a onda preklopite dijagonalne ivice. Zaklopite ih po ivicama, pa stavite da se peku oko 30 minuta na 180 stepeni, ili dok ne dobiju zlatkastu boju.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)