MINI-PICE OD LISNATOG TESTA SA PILETINOM: Najjednostavniji recept za pecivo kao iz pekare
Mini-pice od lisnatog testa sa piletinom mogu da budu odličan prilog, ili koktel pecivo.
Sastojci:
- 500 g smrznutog lisnatog testa, odmrznuto
- 1 veliko jaje
- 1 kašika vode
- 6 traka slanine
- 2 srednja praziluka (samo beli delovi), naseckana
- 1 srednja žuta paprika, narezana na kockice
- 240 g iseckane piletine za pečenje
- 230 g krem sira, omekšanog
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- sitno seckani svež peršun i još seckane paprike
Priprema:
Za mini pice od lisnatog testa zagrejte rernu na 200°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvijte 1 list lisnatog testa. Koristeći okrugli rezač, isecite 6 krugova. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Razvijte drugi list testa. Isecite još 6 krugova, pa pomoću rezača manjeg obima (ili manje staklene čaše) isecite centar svakog kruga. Stavite prstenove na krugove koji se nalaze na plehu. Stavite centralne krugove takođe na pleh za pečenje. U maloj činiji umutite jaje i vodu, a premažite testo. Pecite dok ne porumeni, 20-25 minuta i ohladite na rešetki. U međuvremenu, u velikom tiganju, pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite na papirne ubruse da se ocede. Propržite na istom ulju praziluk i biber, 5-7 minuta. Smanjite toplotu, pa pomešajte slaninu, piletinu, krem sir, so i biber. Promešajte pa skloniti sa vatre. Kada se dovoljno ohladi, filom ispunite ispečene krugove od lisnatog testa. Pospite peršunom i biberom i servirajte sa malim središnjim pecivom sa strane.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POGAČICE OD PIRE KROMPIRA I SIRA: Idealne za doručak ili užinu
14. 11. 2024. u 07:00
RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00
UKOLIKO NISTE, VREME JE DA ISPROBATE OVU POSLASTICU: Recept za rolnice sa rogačom
27. 09. 2024. u 12:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)