NAJBOLJI RECEPT ZA PUTER POGAČU: Ne samo da je dekorativna, već i izuzetno izdašna i ukusna
Raspada se koliko je mekana i lisnata, a pravi se očas posla.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 100 g brašna za posipanje
- 1 kašičica šećera
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 1,5 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 450 ml vode
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
U posudu sipajte 900 g brašna. Sa strane odvojte u jednu posudu 450 ml vode, u koju dodajete 1 kašičicu šećera, 30 g kvasca i 2 kašike brašna i dobro promešate, da se kvasac aktivira. Kada kvasac nadođe, sipajte smesu u činiju sa brašnom u koju dodajete jedno jaje i 50 ml ulja i jednu kašičicu soli. Zamesite testo, treba da bude srednje čvrstine. Zatim ga izvadite iz posude na površinu gde ste posuli brašno i dobro ga izradite da bude glatko. Zatim testo podelite na četiri jednaka dela i jedan koji treba da bude za pola manji od ostala četiri dela. Ostavite testo da odmori, pokrijte ga.
Zatim ga izvadite na površinu gde ste sipali brašno i razvucite testo jednu po jednu jufku da obrazuju krug. Razvučenu koru premažite otopljenim puterom, zatim pokrijte sledećom korom i napravite rolat. Isto uradite i sa sledeće dve kore.
Zatim svaki od rolata isecite na kriške debljine 2 cm i ređajte ih u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili pek-papirom i premazali uljem. Ređajte jedan komad na drugi tako da obrazuju niz kao kada domine padnu jedna na drugu. U središnji deo stavite najmanji deo testa koji ste odvojili i premažite pogaču obilno umućenim žumancetom.
Pospite i seme po želji, čija ili susam. Pokrijte krpom i ostavite da pogača nadođe.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i čim ubacite pogaču smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu
10. 07. 2024. u 07:00
SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
18. 06. 2024. u 07:00
RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)