JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU I VRLO UKUSAN: Bezglutenski kukuruzni hleb, dobar izbor za doručak ili užinu

Tatjana Marković

12. 11. 2024. u 07:00

Bezglutenski kukuruzni hleb je jednostavan za pripremu i vrlo ukusan. Dobar izbor za doručak ili užinu.

ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ И ВРЛО УКУСАН: Безглутенски кукурузни хлеб, добар избор за доручак или ужину

Foto: Shutterstock

Sastojci:

240 g kukuruznog brašna

240 g brašna bez glutena
50 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
260 ml bademovog mleka
79 ml ulja

Recept za bezglutenski hleb:

Kako biste napravili hleb, zagrejte rernu na 176 stepeni i podmažite tepsiju veličine 21 x 11 cm. Pomešajte suve sastojke - kukuruzno brašno, višenamensko brašno bez glutena, šećer, prašak za pecivo i so, dok se ne sjedine.

Dodajte vlažne sastojke kako biste dobili testo. Dodajte umućena jaja, bademovo mleko i ulje, i umutite dok ne dobijete homogenu bledožutu smesu (testo će biti prilično tečno i tečne konzistencije).

Sipajte testo u prethodno podmazanu tepsiju. Pecite 50 minuta do 1 sat dok ne porumeni i čačkalica ne bude čista. Ostavite veknu da se ohladi najmanje 10 minuta u plehu, pre nego što je ostavite da se ohladi na rešetki. Isecite i uživajte.

(stvar uksua)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao