NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna

Новости онлине

04. 11. 2024. u 13:18

Ako više nemate ideja šta da pripremate za doručak ili večeru, donosimo vam jedan sjajan recept.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Brašno 200 g
  • Hladni puter 100 g
  • 1 jaje 
  • Hladna voda 1-2 kašike
  • So prstohvat

Fil:

  • Crni luk 3 velike glavice
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • Pavlaka za kuvanje 200 ml
  • Jaja 3
  • Rendani sir (po izboru) 100 g
  • So i biber po ukusu
  • Muskatni orah po želji

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte hladan puter i prstima ga utrljajte u brašno dok ne dobijete smesu nalik na mrvice. Dodajte jaje i hladnu vodu, i brzo zamesite testo dok ne postane glatko. Oblikujte testo u kuglu, umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru da odmara najmanje 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 °S. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za kiš. Izbockajte dno viljuškom i pecite testo 10 minuta, dok ne postane blago zlatno.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte isečeni luk i pržite ga polako, mešajući povremeno, dok ne postane karamelizovan i zlatno smeđi (oko 20-30 minuta). Ostavite da se malo ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, pavlaku za kuvanje, rendani sir, so, biber i muskatni oraščić. Dodajte karamelizovani luk u smesu sa jajima i pavlakom, i dobro promešajte.

Sipajte fil preko prethodno pečenog testa. Pecite pitu u zagrejanoj rerni 30-35 minuta, ili dok fil ne postane čvrst i zlatnosmeđ. Ostavite pitu da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)