OPČINIĆE SVE ZA TRPEZOM: Domaći slavski venac punjen urnebesom i šunkom (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2024. u 07:00

DOMAĆI slavski venac punjen urnebesom i šunkom je preukusno pecivo posuto krupnom solju.

ОПЧИНИЋЕ СВЕ ЗА ТРПЕЗОМ: Домаћи славски венац пуњен урнебесом и шунком (ВИДЕО)

Foto: Printskin Jutjub/ My German Recipes

Sastojci:

Za testo:

200 ml vode
30 g šećera
30 g melase
2,5 pakovanja aktivnog suvog kvasca
1 kg brašna
160 g maslinovog ili drugog ulja
2 jaja
260 ml mleka
4 kašičice soli

Za perecu:

200 ml vode
50 g sode
malo krupne soli

Za fil:

listovi zelene salate
urnebes
šunka

Recept za slavski venac punjen urnebesom i šunkom:

Kako biste napravili ovo pecivo u velikoj posudi pomešajte 200 ml vode sa 30 g šećera, 30 g melase i 2,5 kom. aktivnog suvog kvasca. Dodajte 1 kg brašna, 160 g maslinovog ulja, 2 jajeta i 260 ml mleka. Počnite da mesite testo i u njega umešajte 4 kašičice soli. Mešajte 10 minuta, a zatim podelite na četiri jednaka dela.

Oblikujte svaki deo u dugački trupac, a zatim ispletite trupce. Pripremite pleh sa papirom za pečenje, a zatim na njega stavite pletenicu i savijte je u veliki krug. Stavite posudu u sredinu, tako da zadrži okrugli središnji oblik tokom dizanja i pečenja.

Pokrijte peškirom i ostavite da se diže jedan sat. Zagrejte rernu na 175 °C. Pustite da lagano provri 200 ml vode i polako dodajte 50 g sode. Dobro promešajte! Zatim nanesite mešavinu na pletenicu. Pospite malo krupne soli. Pecite pletenicu 30 minuta, ali nakon 20 minuta pripazite na nju, a ako potamni, pokrijte je aluminijumskom folijom.

Ostavite da se ohladi nakon pečenja, pa presecite na pola horizontalno i punite urnebesom, šunkom i listovima zelene salate.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

BESPLATNA APLIKACIJA ZNAM MAJSTORA JE TU! Revolucionarno rešenje za sve vrste popravki