NEMOGUĆE JOJ JE ODOLETI: Evo tajne za savršenu pitu sa sočnim voćem i hrskavom koricom

Новости онлине

14. 10. 2024. u 07:00

Isprobajte recept za predivnu poslasticu.

НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Ево тајне за савршену питу са сочним воћем и хрскавом корицом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g tankih kora
  • 200 g ml maka
  • 100 g šećera, može više
  • 200 ml mleka ili vode za mak
  • malo ulja 
  • voće po izboru (seckano) 

Priprema:

Manji pleh obložiti pek-papirom pa ređati kore dve i premazati uljem.
U mak sipati mleko ili vodu ako postite i samo da provri sklanja se sa šporeta. Po dve kašike premazati drugu koru i ređati voće.
Najbolje ako imate dve vrste voća. Prekriti sa dve kore pri utrošku materijala. Po želji premazati uljem. Ide u vruću rernu na 200 stepeni oko 40 minuta da lepo zarumeni. Posuti prah šećerom i vanilom. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT OD JANICE KOSTELIĆ: Hrvatska ima pobednicu trke Svetskog kupa u skijanju (VIDEO)