ISPROBAJTE RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Nakon serviranja će nestati u tren oka

Novosti online

08. 10. 2024. u 15:00

Buhtle su jedna od naših omiljenih poslastica od kvasnog testa, ne samo zato što su neodoljivo ukusne, već i zato što se lako spremaju.

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока

Foto: Printskrin Jutjub/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 400 g brašna,
  • 140 ml mleka,
  • 80 g putera (40 + 40),
  • 60 g šećera,
  • 25 g svežeg kvasca ili jedan suvi kvasac,
  • 2 jajeta,
  • kesica vanilin šećera,
  • 1 limun (korica),
  • 1/2 kašičice soli,
  • džema ili čokoladnog namaza po želji

Priprema:
Prvo pomešajte toplo mleko sa šećerom i dodajte kvasac. Ostavite kvasac da se aktivira oko 10 minuta. U veću činiju dodajte sve suve sastojke – brašno, so, šećer, limunovu koricu i vanilin šećer. Promešati pa dodati jaja, aktivirani kvasac i 40 g otopljenog putera. Dobro zamesite glatko testo. Zatim stavite glatko i jednolično testo u nauljenu činiju. Pokrijte ga krpom i stavite u topli ugao kuće i sačekajte da udvostruči zapreminu. Kada je testo naraslo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj kuhinjskoj površini i izmerite. Podelite težinu testa sa 12, toliko će biti teška svaka loptica testa. Rukama spljoštite svaku od 12 loptica ponaosob i u sredinu stavite po kašiku fila po želji. Savijte krajeve testa prema sredini i dobro ih pritisnite. Pogačice stavite u pleh koji ste prethodno podmazali puterom ili obložen papirom za pečenje, a deo gde se spaja testo za lepinje stavite na dno. Ostavite naslagane lepinje da se dižu 20 minuta, pa ih premažite ostatkom otopljenog putera. Pecite kiflice oko 30 minuta na 180 stepeni Celzijusa, odnosno dok ne poprime zlatnožutu boju. Kad su zemičke gotove, ostavite da se malo ohlade, pa ih pospite šećerom u prahu. Iako su najbolje za konzumaciju kada su tople, biće mekane i ukusne kada se ohlade.
 

(24 sata.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost