PRAVI JESENJI UŽITAK: Recept za slatki hleb sa bundevom

Novosti online

03. 10. 2024. u 07:00

Ovaj neobičan recept je pravo vreme da pokažete svoju inovativnost u kuhinji i probate nešto novo i ukusno.

ПРАВИ ЈЕСЕЊИ УЖИТАК: Рецепт за слатки хлеб са бундевом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 280 g brašna,
  • kašičica cimeta,
  • kašičica sode bikarbone,
  • pola kašičice praška za pecivo,
  • pola kašičice soli,
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira,
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
  • 120 g putera,
  • 250 g šećera,
  • 220 g pirea od bundeve,
  • 60 g pavlake,
  • 2 veća jajeta,
  • kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Pomešajte brašno sa sodom, praškom za pecivo, solju i začinima. Izmiksajte puter sa šećerom u mekanu, svetlu smesu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte pire od bundeve, pavlaku i ekstrakt vanile i kratko promešajte. Zatim dodajte suve sastojke i pažljivo ih sjedinite drvenom kašikom ili lopaticom. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

(24sata.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu