POGAČICE SA BUNDEVOM: Savršeno pecivo za početak dana
Pripremaju se jednostavno, a ukusom ćete sigurno biti oduševljeni.
Sastojci:
- brašno 250 g
- kukuruzno brašno 250 g
- prašak za pecivo 1 kesica
- jaja 2 + 1 za premazivanje
- pasirana bundeva 2,5 dl
- bundevino ulje 1 kašika
- maslac 80 g
- so 1 kašičica
- šećer 1 kašika
- mleko po potrebi
- semenke bundeve po želji
Priprema:
Oguljene komade bundeve dinstajte na laganoj vatri sa malo tečnosti dok ne omekšaju, pa usitnite štapnim mikserom.
Pomešajte prosejano belo i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo, šećerom i solju. Utisnite rukama omekšali maslac, dodajte ulje, jaja, pasiranu bundevu i po potrebi mleko.
Umesite glatko testo koje se ne sme lepiti za ruke. Rastanjite ga na debljinu prsta. Čašom ili kalupom izrežite krugove i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite ih sa umućenim jajetom i malo mleka, pa pospite semenkama bundeve. Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)