NISTE JELI BOLJU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak

Novosti online

23. 09. 2024. u 10:50

Španska pita je jedno o onih jela koje napravite sa zadovoljstvom, a ne treba da razmišljate imate li sve sastojke i da li morate u nabavku.

НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 1 velika crvena paprika
  • crveni i beli luk
  • 5 jaja
  • so i biber, po ukusu
  • 1/4 šolje maslinovog ulja

Priprema:

Oljuštite krompir i narežite ga na tanke kriške. 

Sitno naseckajte papriku i luk.

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krompir, papriku i luk, i pržite ih polako, uz povremeno mešanje, dok ne postanu mekani i blago zlatni.

Dok se krompir prži, u velikoj činiji dobro izmutite jaja. Dodajte so i biber po ukusu.

Kada je krompir gotov, stavite ga na papirni ubrus da upije višak masnoće. Zatim, dodajte krompir u činiju sa jajima i dobro promešaj da se sve sjedini.

Očistite tiganj i dodajte malo maslinovog ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sipajte smesu sa krompirom i jajima u tiganj i ravnomerno rasporedite. Pržite oko 5-7 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatno smeđa.Pažljivo okreni pitu koristeći tanjir: postavite tanjir preko tiganja, okrenite tiganj i spustite pitu nazad u tiganj sa nepečenom stranom prema dole. Nastavite da pržite još 5-7 minuta, dok pita ne bude potpuno čvrsta i zlatno smeđa.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk