KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM: Ko će im odoleti

Новости онлине

19. 09. 2024. u 12:00

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtevaju da se testo diže, već je potrebno umesiti, oblikovati i filovati kiflice. Umesto suvog kvasca koristi se prašak za pecivo, ali nema razlike u ukusu i mekoći.

КИФЛИЦЕ СА СИРОМ И ШУНКОМ: Ко ће им одолети

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Sastojci:

Testo:

  • 300 grama običnog brašna
  • 12 g praška za pecivo 
  • 1 kašičica soli
  • 60 ml mleka
  • 60 ml ulja
  • 140 g jogurta
  • 1 belance

Fil:

  • 100 g rendanog sira
  • 100 g šunke

 Premazivanje:

  •  1 žumance
  •  Semenke po vašem izboru

Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Dodati jogurt, mleko, ulje i belance - mešati dok se sastojci ne sjedine.
Umesite testo rukom, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite gornju stranu i urolajte u krug. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podeliti testo na 16 jednakih delova.

Na svaki komad testa, na širi deo, stavite malo sira i šunke i uvijte u kiflicu koju ćete staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim testom i sastojcima. 
Umutite žumance i njime premažite kiflice. Pospite semenkama po izboru i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite oko 20 minuta dok kiflice ne porumene.
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI JE MORAO DA SE OGLASI OVIM POVODOM: Stojković imao posebnu poruku za TSC i Borac