KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM: Ko će im odoleti
Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtevaju da se testo diže, već je potrebno umesiti, oblikovati i filovati kiflice. Umesto suvog kvasca koristi se prašak za pecivo, ali nema razlike u ukusu i mekoći.
Sastojci:
Testo:
- 300 grama običnog brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 60 ml mleka
- 60 ml ulja
- 140 g jogurta
- 1 belance
Fil:
- 100 g rendanog sira
- 100 g šunke
Premazivanje:
- 1 žumance
- Semenke po vašem izboru
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Dodati jogurt, mleko, ulje i belance - mešati dok se sastojci ne sjedine.
Umesite testo rukom, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite gornju stranu i urolajte u krug. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podeliti testo na 16 jednakih delova.
Na svaki komad testa, na širi deo, stavite malo sira i šunke i uvijte u kiflicu koju ćete staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim testom i sastojcima.
Umutite žumance i njime premažite kiflice. Pospite semenkama po izboru i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite oko 20 minuta dok kiflice ne porumene.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)