KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM: Ko će im odoleti
Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtevaju da se testo diže, već je potrebno umesiti, oblikovati i filovati kiflice. Umesto suvog kvasca koristi se prašak za pecivo, ali nema razlike u ukusu i mekoći.
Sastojci:
Testo:
- 300 grama običnog brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 60 ml mleka
- 60 ml ulja
- 140 g jogurta
- 1 belance
Fil:
- 100 g rendanog sira
- 100 g šunke
Premazivanje:
- 1 žumance
- Semenke po vašem izboru
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Dodati jogurt, mleko, ulje i belance - mešati dok se sastojci ne sjedine.
Umesite testo rukom, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite gornju stranu i urolajte u krug. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podeliti testo na 16 jednakih delova.
Na svaki komad testa, na širi deo, stavite malo sira i šunke i uvijte u kiflicu koju ćete staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim testom i sastojcima.
Umutite žumance i njime premažite kiflice. Pospite semenkama po izboru i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite oko 20 minuta dok kiflice ne porumene.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
NAGE SLIKE: Zbog ovih radova je Melanija Tramp podigla glas (FOTO)
MELANIJA Tramp (54), bivša prva dama Amerike, osvrnula se na svoje golišave fotografije nastale tokom njene manekenske karijere. Lepa Slovenka iznela je stav o kontroverznim slikama u svojoj objavi na društvenim mrežama, vezanoj za njene predstojeće memoare pod nazivom "Melanija".
19. 09. 2024. u 18:20
Komentari (0)