NEĆETE JESTI NIŠTA SLAĐE I UKUSNIJE: Recept za američke krofne

Novosti online

19. 09. 2024. u 10:00

Recept za američke krofne od kiselog testa, savršen je za one koji su počeli da eksperimentišu sa pravljenjem sopstvenog startera, što je poslednjih godina veliki hit među ljubiteljima peciva.

НЕЋЕТЕ ЈЕСТИ НИШТА СЛАЂЕ И УКУСНИЈЕ: Рецепт за америчке крофне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za krofne

  • 60 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 160 ml startera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 360 g brašna

Za glazuru

  • 60 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašike mleka

 Priprema:

Zagrejte mleko, šećer i maslac u malom loncu dok se maslac ne otopi. Ostavite da se malo ohladi jer starter ne sme da ide u vruće. 

U toplu smesu mleka, šećera i maslaca umešajte starter, so i jaja i mešajte električnom mešalicom, ne prebrzo, dok se sve ne sjedini.

Dodajte većinu brašna, a zatim mesite nastavcima za testo srednjom do srednje niskom brzinom 4-5 minuta dok ne dobijete lepljivo testo. Ostavite da testo odstoji 10 minuta pa dodajte ostavljenu kašiku brašna i mesite još 4-5 minuta.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, mesite ga rukama dok ne prestane da bude lepljivo pa oblikujte glatku kuglu.

Stavite testo u lagano nauljenu posudu, pokrijte ga vlažnom kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 3-6 sati ili dok se ne udvostruči.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte testo i pomoću veće i manje čaše izrežite prstenove pa ostavite da se dižu 1 sat.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju ili u rerni na 185 stepeni.

Dok se ulje zagreva, pomešajte sve sastojke za glazuru.

Pržite krofne minut i po sa svake strane, a zatim ih izvadite na papirni ubrus da upije višak ulja. Premestite ih na rešetku postavljenu iznad lima za pečenje i prelijte glazurom.

Krofne poslužite tople i uživajte.

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju