EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
Nešto tako sočno niste odavno jeli.
Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa
- 2 šolje pirinča
- 250 g jogurta
- 1 srednja glavica crnog luka
za testo:
- 4 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje putera (oko 300 g)
- 1 kašičica soli
- malo celera
Priprema:
Staviti junetinu u lonac sa solju i celerom i kuvati dok ne omekša. Posebno obariti pirinač u slanoj vodi. Procediti ga. Dok se meso kuva pripremiti testo. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i puter i dodati vode koliko je potrebno da se dobije glatko testo. Podeliti ga na dva dela, tako da jedan bude veći i ostaviti ga da odstoji.
Kuvano meso iseći na kockice. Iseckati luk i izdinstati sa mesom na puteru. Dodati pirinač. Nakon toga, skloniti sa vatre, dodati jogurt i lagano promešati.
Veći deo testa razvući i staviti u namašćen pleh, tako da krajevi prelaze preko ivica pleha. Zatim sipati fil od mesa i pirinča i preklopiti manjom korom. Namastiti i preko nje preklopiti višak donje kore. Pitu peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi oko 1 sat.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
CURE DETALjI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?
KANDIDAT republikanaca za potpredsednika Džej Di Vens rekao je u intervjuu Šonu Rajanu 12. septembra da bi mirovni plan Donalda Trampa za okončanje rata u Ukrajini, mogao da uključuje, pored ostalih aranžmana, uspostavljanje specijalne demilitarizovane zone između Ukrajine i Rusije, prenosi Kijev post.
12. 09. 2024. u 21:39
"BIĆEMO PRINUĐENI" Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!
ZEMLjE NATO-a sada ne razgovaraju samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa novinarima, prenosi RIA Novosti.
12. 09. 2024. u 18:55
PITALA SAM DOKTORA IMA LI ŠANSE DA PREŽIVIM: Vedrana o borbi sa rakom: "Ne znam, ali imaš velike šanse da poludiš"
SPISATELjICA Vedrana Rudan opisala je kako izgleda život osobe obolele od raka, u svom tekstu objavljenom na sajtu Rudan.info
15. 09. 2024. u 21:39
Komentari (0)