BOLJA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru
PITA sa povrćem i mladim sirom je mekana, i na trenutke reska zbog paprika.

Foto: Instagram/ nefis.sofra
Sastojci:
3 jajeta, 1 žumance odvojte
130 ml ulja
130 ml jogurta
130 g mladog sira
1 crvena babura
3 zelene paprike šilje
1 krompir
10 repova praziluka
1 kašičica ljute paprike
1,5 kašičica soli
2 praška za pecivo
2,5 šolje brašna
Recept za pitu sa povrćem i mladim sirom:
Za pitu sa povrćem i mladim sirom, prvo umutite jaja, mleko, jogurt i ulje, pa dodajte brašno i prašak za pecivo i ubacite sitno iseckane repove praziluka.
Dodajte sitno iseckani krompir i papriku, pa sir, so i tucanu papriku, i promešajte. Premažite pleh i obložite ga papirom za pečenje, odozgo prelijte 1 žumance koje ste odvojili i crni kim.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)