SVI ĆE IH RADO JESTI: Rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa, idealne za doručak, večeru, pa čak i užinu
ROLNICE od lisnatog testa i mlevenog mesa su izvrsne za večeru ili užinu, a gurmani će ih rado jesti.
Sastojci:
230 g tikvica, očišćenih
230 g mlevenog mesa
220 g prezli
30 g sitno seckanog peršuna
2 kašike ulja
1 kašika sitno narendane limunove kore
2 kašičice mlevenog semena komorača
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mlevene paprike
1 veliko jaje
1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa, odmrznite ga.
Recept za brzinske rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa:
Za rolnice od lisnatog testa prvo narendajte očišćene tikvice i beli luk na sitne rupice, u veliku činiju. Dodajte mleveno svinjsko meso, prezle, sitno seckani peršun, dve kašike ulja, sitno narendanu limunovu koru, kašičice semena komorača,so, biber, beli luk u prahu i mlevenu papriku. Umutiti jedno veliko jaje u maloj posudi, pa odvojte dve kašike jajeta na stranu. Dodajte preostalo jaje u mešavinu mesa i snažno mešajte dok se sve ne sjedini.
Odvijte listove odmrznutog lisnatog testa. Ako koristite pakovanje sa samo 1 listom testa, presecite ga po dužini i razvaljajte svaku polovinu na lagano pobrašnjenoj površini. Na jedan list kašikom stavite polovinu mešavine mesa na oko 2 cm od ivica testa. Umotajte testo u oblik kobasice, po dužini peciva. Pređite palcem duž šava da biste zalepili ivice i jedan kraj testa zatvorite. Stavite rolnu šavom nadole, na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim listom testa i mešavinom mesa. Ohladite, nepokriveno, najmanje 30 minuta do 2 sata u frižideru.
Stavite rešetku u donju trećinu rerne i zagrejati na 190°. Premažite rolne kobasice jajetom koje ste odvojili. Nožem napravite rezove na vrhu testa. Svaku rolnu isecite na 6 delova da dobijete ukupno 12. Ravnomerno poređajte na pleh i pecite dok se rolnice ne naduvaju i ne porumene, 30–40 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 176° i nastavite da pečete dok ne porumeni, 15-20 minuta duže. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)