KREM PITA SA JABUKAMA: Sočna i slatka pita koju morate probati

Новости онлине

06. 08. 2024. u 16:00

Recept za ovakvu pitu će svima postati omiljen.

КРЕМ ПИТА СА ЈАБУКАМА: Сочна и слатка пита коју морате пробати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g otopljenog margarina
  • 2 kašike prah-šećera

Za fil:

  • 4 jabuke
  • 2 kašike kristal-šećera
  • 1 kockica margarina
  • 1 kašičica cimeta

I još:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 jaja
  • 50 g listića badema


Priprema:
Keks, margarin i prah-šećer pomešajte i smesu utisnite u kalup za tart. Jabuke isecite na kockice i prodinstajte na margarinu sa šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Ocedite ih od tečnosti i sipajte preko korice. Jaja pomešajte s neumućenom slatkom pavlakom pa sipajte preko jabuka. Pospite listićima badema i pecite na 180 stepeni 25 minuta.                                                                                                                                                             (trpeza) 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPE VESTI STIŽU IZ ATINE: Lesor uspešno operisan nakon teške povrede noge