MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
Mafini sa tikvicama i sirom se veoma jednostavno spremaju, sastojci su jeftini, jedino što vam je potrebno je da odvojite malo vremena. Samo napred, bićete prezadovoljni ovim slanim mafinima.
Sastojci:
- 2 šolje rendanih tikvica
- 1 šolja sjeničkog sira (ili sira po vašem izboru)
- 2 jajeta
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje mleka
- 2 šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje seckanog peršuna (opciono)
- 1/2 šolje rendanog parmezana (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za mafine i postavite papirne korpice. U većoj posudi umutite jaja, ulje i mleko dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte rendane tikvice u smesu od jaja i dobro promešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa tikvicama i mešajte dok se sve lepo sjedini. Na kraju, dodajte sjenički sir, seckani peršun i rendani parmezan. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Kašikom napunite pripremljene papirne korpice sa smesom, svaku napunite do oko 3/4 visine, ostavljajući prostor da nadođu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok mafini ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00
HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39
RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00
PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)