MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski

Novosti online

05. 08. 2024. u 16:38

Mafini sa tikvicama i sirom se veoma jednostavno spremaju, sastojci su jeftini, jedino što vam je potrebno je da odvojite malo vremena. Samo napred, bićete prezadovoljni ovim slanim mafinima.

МАФИНИ СА ТИКВИЦАМА И СЈЕНИЧКИМ СИРОМ: Јефтини састојци, а укус прави домаћински

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 2 šolje rendanih tikvica
  • 1 šolja sjeničkog sira (ili sira po vašem izboru)
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje mleka
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 šolje seckanog peršuna (opciono)
  • 1/2 šolje rendanog parmezana (opciono)

Priprema: 

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za mafine i postavite papirne korpice. U većoj posudi umutite jaja, ulje i mleko dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte rendane tikvice u smesu od jaja i dobro promešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa tikvicama i mešajte dok se sve lepo sjedini. Na kraju, dodajte sjenički sir, seckani peršun i rendani parmezan. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.

Kašikom napunite pripremljene papirne korpice sa smesom, svaku napunite do oko 3/4 visine, ostavljajući prostor da nadođu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok mafini ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti