SARDINIJSKA PITA SA PARADAJZOM: Savršena za doručak
Ova pita se jednostavno priprema, a tipična je po tome što se pravi sa zrelim paradajzom.
Sastojci:
- 600 g zrelog paradajza
- 2 kašike ulja (plus više za tiganj)
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- Nekoliko listova bosiljka
- 350 g brašna
- 7 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Za pitu sa paradajzom prvo isecite luk i beli luk i stavite ih u veliku činiju. Isecite paradajz na male komade i sakupite vodu od paradajza odvojeno u malu posudu. Dodajte paradajz u činiju i dodajte seckani bosiljak, origano, so, ulje i brašno.
U paradajz vodu izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte. Dodajte kvasac i sve umesite rukama, dobićete veoma lepljivo testo. Stavite celofan i ostavite da se diže najmanje 2 sata. Nauljite pleh, lopaticom rasporedite testo, pokapajte uljem i pecite na 190 stepeni od 45 do 50 minuta.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja
30. 07. 2024. u 15:00
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
OTAC PREDRAG OBJASNIO: Nikada ne treba reći "Primi moje saučešće" ožalošćenom
PRAVOSLAVNI sveštenik Predrag Popović, koji je poznat po svojim javnim istupima u kojima deli s vernicima hrišćanska načela i mudrosti, je komentarisao zašto prilikom smrtnog slučaja ne bi trebalo ožalošćenima govoriti "Primi moje saučešće".
08. 09. 2024. u 09:39
Komentari (0)