HLEB OD OVSENIH PAHULJICA I JOGURTA: Lagan i zdrav hleb koji se brzo sprema
Hleb od ovsenih pahuljica možete da napravite rano ujutru za manje od sat vremena i da uživate u kriškama ceo dan.
Sastojci:
- 250 g ovsenih pahuljica
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 jajeta
- 250 g jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika čia semena
- 1 kašičica semena susama
- 1 kašičica lanenog semena
- 1 kašičica semena suncokreta
- 1 kašičica semena bundeve
Priprema:
Za ovaj hleb prvo izmeljite ovsene pahuljice. Zatim ih prebacite u činiju i dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, i promešajte. U odvojenoj činiji razbijte dva jajeta i dobro ih umutite pa sipajte jogurt i opet umutite. Prelijte preko mešavine ovsenih pahuljica i dobro promešajte.Dodajte ulje i promešajte. Umešajte i čija semenke. Kada sve dobro promešate, prebacite u kalup za hleb. Pospite preostalim semenkama i pecite 30-35 minuta na 180°S. Izvadite iz rerne i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA DOMAĆI BAGET: Mekan i mirisan, lepši je od onog iz pekare
26. 07. 2024. u 18:00
DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba
25. 07. 2024. u 20:00
KUKURUZNI HLEB BEZ KVASCA I GLUTENA: Zdrav i ukusan, a sprema se brzo
18. 07. 2024. u 07:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)