PITA SA ŠLJIVAMA: Recept za najsočniju pitu od šljiva
Ukusna pita od šljiva sa softanim prelivom koji čini da se lepi za prste.
Sastojci:
- 2 kg šljiva
- 4 do 5 jaja
- 1 šolja šećer ( šolja od 300g.)
- 1 šolja kiselog mleka ili gustog jogurta
- 125ml. ulja
- 1 šolja griza
- 2 kesice vanil šećera
- 1 prašak za pecivo
- 500 grama gotovih kora za pitu
Preliv:
- 500ml vode
- 1 šolja šećera
- 1 vanil šećer
- sok od 1/2 limuna
- nekoliko kolutova limuna
Priprema:
Prvo očistite i 2 kg šljiva ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 45min. U šljive dodajte po vašem ukusu nekoliko kašika šećera. Pečene šljive ostavite da se ohlade.
Zatim umutite fil od jaja, šećera, kiselog mleka, ulja, griza, vanil šećera, praška za pecivo i griza. U veći pleh složite jednu koru pa je premažite dobijenim filom kao za palačinke. Zatim drugu koru premažite, pa treću, pa stavite fil od šljiva. Tako ređajte do kraja. Završite filom od jaja. Ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Zatim ohlađenu pitu prelijte sa ohlađenim prelivom od vode, šećera i limuna.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LETNjA PITA SA VIŠNjAMA: Klasik bez mane, po starom receptu iz bakine kuhinje
16. 07. 2024. u 17:00
PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
12. 07. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)