PITA SA ŠLJIVAMA: Recept za najsočniju pitu od šljiva

Новости онлине

23. 07. 2024. u 12:21

Ukusna pita od šljiva sa softanim prelivom koji čini da se lepi za prste.

ПИТА СА ШЉИВАМА: Рецепт за најсочнију питу од шљива

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg šljiva
  • 4 do 5 jaja
  • 1 šolja šećer ( šolja od 300g.)
  • 1 šolja kiselog mleka ili gustog jogurta
  • 125ml. ulja
  • 1 šolja griza
  • 2 kesice vanil šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 grama gotovih kora za pitu

Preliv:

  • 500ml vode
  • 1 šolja šećera
  • 1 vanil šećer
  • sok od 1/2 limuna
  • nekoliko kolutova limuna

Priprema:

Prvo očistite i  2 kg šljiva ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 45min. U šljive dodajte po vašem ukusu nekoliko kašika šećera. Pečene šljive ostavite da se ohlade.

Zatim umutite fil od jaja, šećera, kiselog mleka, ulja, griza, vanil šećera, praška za pecivo i griza. U veći pleh složite jednu koru pa je premažite dobijenim filom kao za palačinke. Zatim drugu koru premažite, pa treću, pa stavite fil od šljiva. Tako ređajte do kraja. Završite filom od jaja. Ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Zatim ohlađenu pitu prelijte sa ohlađenim prelivom od vode, šećera i limuna.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji