RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
Mekane pogačice sa ovsom se peku u tiganju bez ulja i vrlo su izdašne.
Sastojci:
- 100 g ovsa
- 2 jajeta
- 3 g instant kvasca
- 12 g šećera
- 150 ml mleka
- 300 g višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Za mekane pogačice sipajte ovsene pahuljice u jednu činiju, i ubacite dva jajeta. Dodajte u smesu i instant kvasac, šećer i mleko, i sve dobro izmešajte. Ostavite da se natapa 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno u smesu i pola kašičice soli. Mešajte da biste napravili testo i dobro ga umesite rukama, barem dva minuta.
Oblikujte loptu od testa i izravnajte je oklagijom do 1 cm debljine. Čašom iz testa izdvojite manje komade u obliku kruga. Poređajte male komade testa na pleh i prekrijte najlonskom folijom. Dizanje traje oko 90 minuta.
Ubacite ih u tiganj na malu temperaturu, poklopite i ostavite ih da se peku pet minuta. Nakon pet minuta ih okrenite, opet poklopite i pustite da se peku još pet minuta. Opet ih otklopite i okrećite dok ne dobiju braonkastu boju. Servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00
BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)