LETNJA PITA SA VIŠNJAMA: Klasik bez mane, po starom receptu iz bakine kuhinje

Novosti online

16. 07. 2024. u 17:00

Ako volite lenju pitu sa jabukama, ovu sa višnjama ćete obožavati.

ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša šećer 
  • kesica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 1 čaša ulja 
  • 1 čaša jogurta
  • 800 g višanja
  • 2-3 kašike griza
  • 200 g šećera u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite belanca, pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte šećer, ulje, jogurt a potom i brašno pomešano sa praškom za pecivo, dok ne dobijete mekano testo. Ocedite višnje od soka. Dodajte griz. Polovinu smese izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Zatim nanesite fil od višanja. Sipajte drugu polovinu smese za testo preko fila. Pecite kolač do kraja. Kada se prohladi, secite ga na kocke. Na kraju, obilno pospite prah šećerom. Prijatno! 

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti