RECEPT ZA DOMAĆE PERECE: Slane perece bolje nego iz pekare
Mirisne, mekane i neverovatno ukusne.
Sastojci:
- 4 ½ kašičice aktivnog suvog kvasca, jedno pakovanje
- 250 ml tople vode
- 2 kašičice šećera
- 2 kašike neslanog putera, rastopljenog
- 2 kašičice soli
- 750 g višenamenskog brašna
- 500 ml vode
- 8 kašika sode bikarbone
- 2 kašike krupne soli
- 12 kašika neslanog putera, rastopljenog
Priprema:
Za ovo domaće pecivo prvo zagrejte rernu na 240 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer u posudi. Mešajte smesu kukom na mikseru za testo. Umešajte so i rastopljeni puter. Dodajte 125 g brašna i promešajte, pa nastavite da dodajete ostatak brašna malo po malo, dok testo ne postane lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna. Mesite testo 5 minuta i formirajte loptu.
Vratite testo u posudu i ostavite da odstoji 15 minuta. Dok se testo odmara, pripremite vodu od sode bikarbone. U tiganju prokuvajte 250 ml vode zajedno sa sodom bikarbonom. Nakon što se soda bikarbona rastvori, sklonite smesu sa vatre i sipajte u šerpu. Izvadite testo iz posude i isecite na 8 delova. Svaki deo izvaljajte između ruku u oblik dugačke kobasice. Oblikujte je u perecu i stavite u vodu sa sodom bikarbonom na 2 minuta. Stavite na lim za pečenje. Nastavite da valjate i oblikujete druge perece i stavljate ih u vodu sa sodom bikarbonom. Pecite perece 8-9 minuta ili dok ne porumene. Nakon vađenja iz rerne, obilno premažite otopljenim puterom i pospite krupnom solju.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)