BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka
UMESITE domaći somun od samo tri sastojka, koji se pravi za manje od pola sata.
![БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка](/data/images/2024-06-23/499490_shutterstock-1903968247_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Potrebni su vam grčki jogurt, brašno i prašak za pecivo. Ukoliko volite somune, možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za italijanski somun. Evo i kako da napravite domaći somun od samo tri sastojka.
Sastojci:
285 g punomasnog grčkog jogurta
1 prašak za pecivo
Recept za domaći somun
u velikoj posudi pomešajte jogurt, brašno i prašak za pecivo, dok ne dobijete glatko testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Podeliti na 4 jednaka dela.
Svaki komad testa razvaljajte na oko 20 cm u prečniku, koristeći dosta brašna da se spreči lepljenje ili kidanje.
Pecite somun u suvom tiganju na srednje jakoj vatri 2-4 minuta sa obe strane.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO) UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice "ukrao" slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)
"OD DANAS, uz prijatelji, braća, dodajemo i - kumovi", stoji u opisu fotografije sa venčanja.
29. 06. 2024. u 18:51
Komentari (0)