LENJA PITA SA TREŠNJAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu
Starinski recept za lenju pitu sa trešnjama, jedan od najukusnijih kolača je sve što vam je potrebno da ulepšate ove prolećne dane.
Zapišete ga, ili sačuvajte na svom telefonu - za dane opuštanja i uživanja. Umesto trešanja, možete da stavite višnje, jabuke, dunje, šljive, voće našeg podneblja.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša šećera (od 2 dcl)
- 2 kesice vanil šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 g očišćenih trešanja
- 2 kašike griza
Priprema:
Umutite jaja i šećer, a potom dodajte ulje, jogurt i vanil šećer. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa umutite i preručite na pleh. Očišćenje trešnje stavljajte na vrh testa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12
SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji
04. 06. 2024. u 17:00
NOVOPAZARSKE MANTIJE SA SIROM I SPANAĆEM: Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa
03. 06. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)