PUNJENA, SA TRI SASTOJKA: Napravite pitu na malo drugačiji način

Novosti online

30. 05. 2024. u 11:00

Pitu možete da spremate na mnogo načina, a mi vam predlažemo da napravite punjenu pitu sa jajima, pireom i tunjevinom.

ПУЊЕНА, СА ТРИ САСТОЈКА: Направите питу на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g lisnatog testa
  • 300 g tunjevine
  • 4 kuvana jajeta
  • 150 g paradajz pirea
  • 1 žumance

Priprema:

Isecite lisnato testo na pravougaonike, a onda ga ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Sve to premažite žumancetom i pecite u rerni na 200 °C 15 minuta.

Dok se to peče, spremite punjenje, pa pomešajte tunjevinu sa kuvanim jajima i pireom. 

Testo koje se ispeklo isecite po dužini, pa napunite punjenjem koje ste spremili.

Vaš obrok je gotov.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu