DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI: Hrskavi, jeftini, a tako ukusni
Savršeni slani štapići - meki i vazdušasti kao iz pekare.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g glatkog brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 3 kašike pavlake
- 50 ml ulja
- 250 ml mleka
Za slani preliv:
- 3 kašike glatkog brašna
- 3 kašike soli
- voda, po potrebi
Priprema:
U brašno dodati ulje, 3 velike kašike pavlake i nadošli kvasac. Postepeno dodavati toplo mleko i sa njim umesiti meko testo kao za hleb. Postavite testo na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Dignuto testo još jednom premesiti i od njega odvojiti loptice veličine jajeta. Svaku lopticu razvaljajte kao za tortilje pa je uvaljajte u rolat, pa u so. Pre nego što stavite štapiće u rernu, potrebno je da ih premažete mešavinom mleka i ulja. Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta. Nekoliko minuta pre nego što budu gotovi, izvadite ih, polijte slanim prelivom i vratite u rernu da se završe. Napravite slani preliv od 3 kašike brašna, 3 kašike soli i tople vode. Polako dodajte vodu dok ne dobijete smesu malo gušću od smese za palačinke. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNA BAKLAVA SA VIŠNjAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva
27. 05. 2024. u 15:00
SOK OD KOPRIVE ZA IMUNITET I OSVEŽENjE: Domaći sirup odličnog ukusa
26. 05. 2024. u 13:00
NEKADA NAM TREBA NEŠTO DRUGAČIJE NA NAŠOJ TRPEZI: Probajte ukusan rikota namaz
27. 05. 2024. u 13:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)