PITA OD PALAČINAKA I SPANAĆA: Ovakvu pitu do sada niste spremali
AKO ste ljubitelji palačinaka, a hoćete da spremite i nešto zdravo, ovaj recept je pun pogodak.
A mladog spanaća ima na svakom koraku.
Nema mekše i ukusnije pite, a priprema se očas posla.
Sastojci:
- 8 palačinki
Za nadev:
- 300 g sira
- 2 kašike kačkavalja
- 100 g spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Za preliv:
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Ispecite palačinke, a zatim izmrvite sir i dodajte jaje, spanać, kačkavalj i pavlaku i sve to dobro sjedinite. Nafilujte svaku palačinku sa dve kašike nadeva. Palačinke preklopite tako da dobijete kvadrat i ređajte ih u nauljen pleh. Nakon toga, napravite preliv, tako što ćete umutiti jaje, u koje ćete dodati jogurt, mleko i malo ulja. Sve to dobro sjedinite, zatim dodajte sir i promešajte.
Prelijte preko palačinki i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno! (stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)