PITA OD PALAČINAKA I SPANAĆA: Ovakvu pitu do sada niste spremali

Novosti online

26. 05. 2024. u 07:00

AKO ste ljubitelji palačinaka, a hoćete da spremite i nešto zdravo, ovaj recept je pun pogodak.

ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали

Foto: Shutterstock

A mladog spanaća ima na svakom koraku.

Nema mekše i ukusnije pite, a priprema se očas posla.

Sastojci:

  •  8 palačinki

Za nadev:

  •  300 g sira
  •  2 kašike kačkavalja
  •  100 g spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
  •  1 jaje
  •  1 kašika kisele pavlake                                                                                                

Za preliv: 

  • 1 jaje
  •  200 ml jogurta
  •  100 ml mleka
  •  2 kašike rendanog kačkavalja                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Priprema:

Ispecite palačinke, a zatim izmrvite sir i dodajte jaje, spanać, kačkavalj i pavlaku i sve to dobro sjedinite. Nafilujte svaku palačinku sa dve kašike nadeva. Palačinke preklopite tako da dobijete kvadrat i ređajte ih u nauljen pleh. Nakon toga, napravite preliv, tako što ćete umutiti jaje, u koje ćete dodati jogurt, mleko i malo ulja. Sve to dobro sjedinite, zatim dodajte sir i promešajte.
Prelijte preko palačinki i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (stvarukusa/mondo)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu