PITA SA VIŠNJAMA I KEKSOM: Sočna i slatka, poslastica sa kojom nikada ne možete da omanete
Kombinacija voća i mlevenog keksa je fantastična.
Sastojci:
- tanke kore za pitu 500 g
- višnje 500-600 g
- šećer 15-20 kašika
- mleveni keks 6-8 kašika
- ulje 100 ml
- voda 100 ml
Priprema:
Vodu i ulje stavite da provri, a zatim sklonite i ostavite da se prohladi. Kore podelite na tri ili četiri dela. Stavite prvu koru i premažite je pripremljenim uljem i vodom, zatim stavite i preostale kore i takođe ih premažite.
Na poslednju koru rasporedite blago oceđene višnje, dve kašike keksa i pet kašika šećera. Bočne strane preklopite na 2-3 centimetra da vam fil ne bi curio, a zatim sa kontrastrane uvite rolat. Složite rolat na pripremljeni pleh na koji ste stavili papir za pečenje.
Tako uradite i sa preostalim korama i višnjama. Sve rolate premažite pripremljenim uljem i stavite u hladnu rernu, pa je onda uključite na 200 stepeni. Kada se rerna zagreje smanjite temperaturu na 180.
Pecite pitu 40-45 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečenu, još vruću pitu poprskajte vodom i pokrite suvom krpom. Ostavite da se pita prohladi, pa je isecite i pospite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)