PITA SA VIŠNJAMA I KEKSOM: Sočna i slatka, poslastica sa kojom nikada ne možete da omanete

Novosti online

22. 05. 2024. u 15:24

Kombinacija voća i mlevenog keksa je fantastična.

ПИТА СА ВИШЊАМА И КЕКСОМ: Сочна и слатка, посластица са којом никада не можете да оманете

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • tanke kore za pitu 500 g
  • višnje 500-600 g
  • šećer 15-20 kašika
  • mleveni keks 6-8 kašika
  • ulje 100 ml
  • voda 100 ml

Priprema:

Vodu i ulje stavite da provri, a zatim sklonite i ostavite da se prohladi. Kore podelite na tri ili četiri dela. Stavite prvu koru i premažite je pripremljenim uljem i vodom, zatim stavite i preostale kore i takođe ih premažite.

Na poslednju koru rasporedite blago oceđene višnje, dve kašike keksa i pet kašika šećera. Bočne strane preklopite na 2-3 centimetra da vam fil ne bi curio, a zatim sa kontrastrane uvite rolat. Složite rolat na pripremljeni pleh na koji ste stavili papir za pečenje.

Tako uradite i sa preostalim korama i višnjama. Sve rolate premažite pripremljenim uljem i stavite u hladnu rernu, pa je onda uključite na 200 stepeni. Kada se rerna zagreje smanjite temperaturu na 180.

Pecite pitu 40-45 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečenu, još vruću pitu poprskajte vodom i pokrite suvom krpom. Ostavite da se pita prohladi, pa je isecite i pospite šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SADA JE SVE JASNO: Evo ko su potencijalni rivali Srbije u baražu Lige nacija