PITA SA AJVAROM I SLANINICOM: Savršena kombinacija koja nas mami svojim ukusom i mirisom
Obavezno isprobajte ovaj specijalitet, savršena pikantna večera ili doručak.
![ПИТА СА АЈВАРОМ И СЛАНИНИЦОМ: Савршена комбинација која нас мами својим укусом и мирисом ПИТА СА АЈВАРОМ И СЛАНИНИЦОМ: Савршена комбинација која нас мами својим укусом и мирисом](/data/images/2024-05-20/485490_shutterstock-pita-sa-slaninicom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 kašika ajvara (po želji, ljuti ili blagi)
- 50 g slanine pančete
- 1 dl ulja
- 4 jajeta
- 150 g svežeg sira
- 2 dl jogurta
- 15 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so i biber
Priprema:
Pančetu iseckati što sitnije. U posudi umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke, jedan po jedan - prvo tečne, a nakon toga i suve, pa na kraju lagano umešati slaninu i ajvar (ili pinđur).
Dobijenu smesu sipati u kalup za pitu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečenu pitu poslužiti dok je još topla uz dodatak ajvara, svežeg sira ili uz sezonsku salatu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![OSUĐENA NACI BAKA (95): Uporno negirala Holokaust - tvrdila da je Aušvic bio radni logor OSUĐENA NACI BAKA (95): Uporno negirala Holokaust - tvrdila da je Aušvic bio radni logor](/data/images/2024-06-27/501006_profimedia-0689344950_kf.jpg?time=1719472864)
OSUĐENA NACI BAKA (95): Uporno negirala Holokaust - tvrdila da je Aušvic bio radni logor
SUD u Hamburgu osudio je 95-godišnju ženu na zatvorsku kaznu od skoro godinu i po dana zbog istrajnog negiranja Holokausta.
27. 06. 2024. u 09:21
Komentari (0)