PITA SA JAGODAMA I PUDINGOM: Ukus koji ćete obožavati
Kombinacija ovog voća sa plazmom i pudingom će osvojiti vaša čula.
Sastojci:
- 500gr. gotovih kora za pitu
Fil:
- 1kg. jagoda
- 6 kašike šećer
- 1 puding od jagode
- 100ml. vode
- 150gr. mlevene plazme
Smesa za premazivanje (merite čašom od 2dl.):
- 4 jaja
- 1 čaša ulje
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša šećera
- 1 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanil šećera
Priprema:
Najpre ćemo skuvati jagode sa šećerom i malo vode koje je potrebno blago izgnječiti. Nakon toga ćemo razmutiti u preostaloj vodi praškasti puding od jagoda i ubaciti u smesu sa provrelim jagodama. Potrebno je mešati dok se ne skuva puding, ali smesa koju ćete dobiti će biti ređa nego što ste navikli, nemojte dozvoliti da vas to zbuni...
Sada ćemo u dobijenu smesu dodati mlevenu plazmu i sve sjediniti mešanjem. Zatim ostavljamo da se fil prohladi, a mi u međuvremenu pravimo smesu za premazivanje kora. U 4 razmućena jaja, dodajemo ulje, jogurt, šećer, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo pa sve sjedinimo u glatku smesu.
Zatim ćemo premazati ovom smesom naše gotove kore za pitu, premazaćemo 7 kora i složiti ih jednu na drugu, a onda nafilovati smesom od jagoda i uviti pitu. To ćemo uraditi tri puta i na taj način dobiti 3 rolata.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 S ./10min. i na 180 S./30min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA ŠLjIVAMA I ČOKOLADOM: Vrlo jednostavna poslastica, a tako ukusna
12. 03. 2024. u 20:30
LENjA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru
08. 05. 2024. u 19:00
POSNA I SLATKA, MORATE DA JE PROBATE: Pita sa grizom i suvim šljivama
26. 04. 2024. u 13:00
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)