LENJA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru
Sve što vam je potrebno da upotpunite savršen dan koji je pred vama, jeste jedan dobar recept.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 4 šoljice brašna
- 1 šoljica ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g junećeg mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1/2 kašičice origana
- po ukusu so i biber
Preliv:
- 2 jaja
- 180 ml kisele pavlake
Priprema:
Izdinstajte luk, a zatim dodajte mleveno meso i začine.
Za testo umutite jaja i dodajte jogurt i ulje, a zatim pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte kašičicu soli. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju.
Za preliv umutite jaja i pavlaku.
Na testo nanesite fil od mesa i na kraju rasporedite preliv lepo po vrhu.
Ubacite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni, a kad porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko pola sata.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MOŽE BITI MRSNA I POSNA: Bečka pita - Preukusna i veoma izdašna poslastica
04. 05. 2024. u 13:00
KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)