SVEČANA PITA SA KUVANIM JAJIMA I ŠUNKOM: Toliko ukusna da joj sigurno nećete odoleti

Novosti online

07. 05. 2024. u 13:00

Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.

СВЕЧАНА ПИТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ШУНКОМ: Толико укусна да јој сигурно нећете одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 90 g maslaca
  • 70 ml vode
  • 5 kuvanih jaja
  • veza mladog luka
  • 150 g šunke
  • Za preliv:
  • 2 sveža jajeta
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • parmezan

Priprema:
Sjedinite brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite s proprženim mladim lukom.

Sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Sveža jaja umutite s pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE MOJA ODLUKA: Ataman progovorio o kazni za Janisa Papapetrua