POGAČICE OD KOPRIVE SA ČIA SEMENKAMA: Zdrav prolećni recept
Zdrave pogačice, a mekane i ukusne.
Sastojci:
- 100g vrhova sveže koprive
- 150g kukuruznog brašna
- 15 g zobenog brašna (ili mlevenih ovsenih pahuljica)
- 1 kašika suhog kvasca
- 1 kašičica himalajske soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike čia semenki
- 150ml mlake vode
- 40ml maslinovog ulja
- 10 kašika jogurta
- 3 kašike svežeg kravljeg
Priprema:
Uberite listove sveže koprive (ne zaboravite koristiti rukavice prilikom branja). Koprivu operite pod mlazom i kuvajte je u vreloj vodi 5 minuta.
Kuvanu koprivu ocedite, ohladite i sitno narežite.
U većoj posudi pomešajte suve sastojke, dodajte tečne, sir i naseckanu koprivu pa umesite testo. Dobićete vrlo mekano testo.
Pustite da testo odstoji pola sata prekriveno krpom.
Testo vadite kašikom i mokrim dlanovima oblikujte malo veće kuglice, a zatim ih spljoštite u obliku kruga. Tako dobijene pogačice stavljajte na masni papir u tepsiju. Svaku pogačicu premažite vodom i posipajte semenkama.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvadite iz rerne, malo ohladite i poslužite!
Pogačice možete poslužiti uz neki ukusni i zdravi namaz ili uz kefir i jogurt.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)