PROJA SA MEDOM I PUTEROM: Premazana slatkim prelivom, neodoljivog ukusa

Novosti online

27. 04. 2024. u 15:00

Kada jednom probate proju sa medom i puterom poželećete češće da je spremate. Dok je vruća, premazuje se slatkim prelivom, a svaki zalogaj se topi u ustima.

ПРОЈА СА МЕДОМ И ПУТЕРОМ: Премазана слатким преливом, неодољивог укуса

Foto: Privatna arhiva

Sastojci:

  • 1 šolja belog brašna
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 šolje šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 115 g otopljenog putera
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 2 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1/4 šolje meda
  • Za preliv:
  • 1/3 šolje putera
  • prstohvat soli
  • 2 kašike meda 

Priprema:

U čini pomešajte kukuruzno i belo brašno, so i prašak za pecivo, pa pomešajte sastojke za proju. Ubacite šećer, pa ponovo promešajte. U jogurt ubacite med, ulje, otopljen puter i jaja, pa dobro umutite. Postepeno dodajte smesu sa jogurtom i jajima u suve sastojke za proju, pa dobro umutite žicom. Izlijte smesu u vatrostalnu posudu, pa pecite proju na 220°S oko 25-30 minuta. U činiju ubacite puter, prstohvat soli i kašiku meda, pa miksajte 4 minuta. Potom dodajte ostatak meda i umiksajte. Vrelu proju premažite slatkim prelivom.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo